Apper for den matglade

I en travel hverdag hvor vi alle sliter med å føle at vi rekker over alt vi skulle gjort, er det godt å vite at dagens teknologi kan gi oss en hjelpende hånd. Nå er ikke teknologi på kjøkkenet noe nytt, men det var nok ikke mange som for bare få år siden trodde at det ville være mobiltelefonen som skulle bli vår beste hjelper på kjøkkenet.

Nye tall viser at i dag benytter over 80% av oss en såkalt smarttelefon hver eneste dag. Den er blitt vår personlige lille hjelper, og selv om den ofte er en kilde til irritasjon da vi liksom alltid er tilgjengelig, er den også en fantastisk kilde til underholdning og hjelp i hverdagen. Mobilen lar oss holde orden på alle dagens gjøremål, den hjelper oss huske våre kjæres bursdager, den og holder oss oppdatert på alt som skjer i verden via sosiale medier. Den er til og med for mange av oss den viktigste kilden til underholdning. I dag bruker vi mobilen til å se filmer, lese nyheter og våre favorittartister er alltid med oss takket være Spotify og andre musikktjenester. Ifølge tall fra Norsk Tipping og bransjemagasinet RulettBonus.net, bruker vi også mobilen når vi skal spille på nett. Være det seg at vi skal levere tippekupongen eller prøve lykken på spilleautomater på nett, bruker over 50% av oss i dag mobilen i stedet for en pc.

Mobilen – din beste hjelper på kjøkkenet

I tillegg til alle de varierte bruksområdene vi allerede vi har omtalt, er det en annen viktig ting mobilen kan hjelpe oss med. Du er på ingen måte alene om å føle at tiden ikke strekker til, og la oss ikke snakke om hvor vanskelig det er å skulle komme opp med nye, spennende og sunne middager syv dager i uken. Dette er et stort problem for mange av oss, og i en hverdag hvor matkasser og ferdigmat er på vei til å ta over, er det mange av oss som fortsatt vil lage vår egen mat og selv sørge for at vår familie får i seg alle de næringsstoffer de trenger hver dag. Om du faller inn under denne kategorien av hobbykokker, skal du vite at hjelpen ikke er langt unna. Det finnes i dag en rekke flotte apper du kan laste ned på mobilen din som vil hjelpe deg med både gode tips og råd til oppskrifter som sikrer at du ikke trenger å føle at du ikke strekker til.

Week Menu

Week menu er bra for folk som bruker altfor lenge på å bestemme hva de skal lage til middag hver dag. Den gjør akkurat hva navnet tilsier ved å la deg lage en plan med middager for hver kveld i uken. Du kan lage din egen oppskriftsbok hvor du kan legge til oppskrifter eller tips fra hvor som helst på nettet eller manuelt. Slik kan du kombinere din egen kunnskap med ulike inspirasjonskilder på ett og samme sted. Appen finnes for både Android og iOS, og er en flott hjelper for å kutte matavfallet vi alle ønsker å redusere.

Allthecooks

Ikke det at noen av oss trenger flere profiler sosiale medier, men det er akkurat hva Allthecooks er – et nettbasert fellesskap for folk som elsker mat og matlaging fra alle verdenshjørner. Du kan bruke den som en kilde til inspirasjon eller for å utvide dine kulinariske ferdigheter. Du kan også laste opp egne oppskrifter og få tilbakemeldinger og råd fra kokker verden over. En flott app som også sikrer deg litt ekstra skryt om ikke familiens lovord rekker til. Tilgjengelig på pc og som en app for iOS og Android, er det en flott kilde til inspirasjon og nye kulinariske opplevelser. Du kan selvsagt legge til venner slik du kan på andre sosiale medier eller bare bruke den til å finne alt fra enkle hverdagsretter til 5-retters romantiske måltider som vil imponere.